IMT-Bucharest in PODCA PROJECT (in Romanian)
______________________________________________________________________________________________________________________


Proiect
Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei
În cadrul proiectului „Cresterea capacităţii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare şi inovare din România, pentru a răspunde pe termen scurt, mediu şi lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-socială a Romaniei”, cod SMIS, 37609, UEFISCDI s-a angajat să implementeze fluxul de activităţi nr. 4. „Elaborarea unui set de strategii instituţionale pentru Institutele Naţionale de Cercetare –Dezvoltare”.
Principalul obiectiv al fluxului de activităţi este acela de a contribui la dezvoltarea capacităţii de elaborare a strategiilor instituţionale ale INCD.
15 INCD şi-au exprimat interesul faţă de obiectivele proiectului şi au optat pentru participarea la unul sau mai multe dintre fluxurile de activităţi propuse. Conducerea institutului a fost implicată în furnizarea de inputuri consistente pentru evaluarea situaţiei sistemului public de CDI.
Cinci institute naţionale de cercetare-
dezvoltare au optat pentru implicarea în fluxul de activităţi ce îşi propunea ca obiectiv facilitarea orientării strategice pentru institutele naţionale de cercetare:
- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar
- Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSMPS)
- Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA)
- Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC)
Proiectul beneficiaza de expertiza nationala si internationala in domeniul CDI. Astfel, prin implicarea activa a specialistilor angrenati in cadrul activitatilor, s-au obtinut urmatoarele rezultate:
- Analize ale politicilor publice in domeniul CDI, atat in ceea ce priveste evaluarea proceselor de dezvoltare si implementare a politicilor, cat si a activitatii de inovare desfasurata de institutele nationale de cercetare;
- Analize privind instrumentele si bunele practici in finantarea sistemului public de cercetare- dezvoltare;
- Harta dinamica a ariilor de dezvoltare tehnologica si inovare, in urma unei analize scientometrice si a integrarii datelor economice relevante;
- Modele cadru ale inovarii (bune practici internationale in domeniul inovarii);
- Strategii de dezvoltare institutionala pentru institutele nationale de cercetare- dezvoltare;
- Analize de capital intelectual pentru institutele nationale de cercetare- dezvoltare;
- Carte Alba privind viitorul cercetarii publice in Romania
Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a IMT Bucuresti
Cercetatorii de la Institutul National de Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti s-au intalnit pentru cateva runde de discutii in vederea identificarii capacitatilor institutionale si a niselor de dezvoltare pentru eficientizarea activitatii institutului la orizontul de timp 2020. A rezultat un posibil scenariu de dezvoltare a IMT Bucuresti.
Pentru mai multe informații, va rugam sa accesați: http://www.incd2020.ro/
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
|