Flash news CESMIN
Numarul 7, 28 martie 2022
1. A fost lansat apelul transnational M-ERA.NET CALL 2022
Apelul M-ERA.NET 2022 a fost lansat pe 15 martie 2022. Participa peste 30 de agenții de finanțare, bugetul total este de aproximativ 25 de milioane de euro.
- Termenul limită pentru pre-propunere este 15 iunie 2022, ora 12:00, ora Bruxelles.
- Termenul limită pentru propunerea completă este 17 noiembrie 2022, ora 12:00, ora Bruxelles
Apelul 2022 include următoarele domenii tematice: Materials for energy; Innovative surfaces, coatings and interfaces; High performance composites; Functional materials; New strategies for advanced material-based technologies for health applications; Materials for electronics
Detalii se gasesc la adresa: https://m-era.net/joint-calls/joint-call-2022.
In data de 4 aprilie 2022, intre 11:00 - 12:30 (ora Bruxelles-ului), va avea loc Call 2022 Information Webinar dedicat prezentarii M-ERA.NET 3 – apel 2022. Evenimentul are loc online, este necesar sa completati formularul de inregistrare.
2. Echipa proiectului H2020 FIT-4-NMP va invita sa participati la 2 evenimente ce vor avea loc in perioada imediat urmatoare, in format online.
Participarea la ambele evenimente este gratuita, dar este necesara completarea formularelor de inregistrare, pentru a primi datele de acces.
- FIT-4-NMP Policy Workshop “Increasing the participation of newcomers in NMP projects: challenges, best practices and policy measures, 31 martie 2022 (10:00 – 12:00 CEST)
Workshopul este dedicat cresterii participarii organizatiilor cu expertiza din regiuni subreprezentate in proiecte NMP (nanotehnologii, materiale avansate si procese avansate de fabricatie). Vor fi prezentate principalele concluzii a 2 rapoarte elaborate in cadrul proiectului: “FIT-4-NMP survey report” si “FIT-4-NMP good practice and policy measure report”. Dr. Nicholas Deliyanakis, Comisia Europeana DG RTD, va sustine o prezentare privind noile abordari UE pentru facilitarea participarii organizatiilor la programul Orizont Europa. Formularul de inregistrare
- FIT-4-NMP online training dedicated to preparing a successful proposal for the EIC Accelerator, 5 aprilie 2022 (14:00 – 15:30 CEST)
EIC Accelerator reprezinta un instrument al Consiliului European pentru Inovare (EIC) ce ofera sprijin IMM-urilor individuale, in special companiilor de tip Startup si Spinout, pentru dezvoltarea unor inovatii care creeaza segmente de piata.
Evenimentul de instruire va fi axat asupra dezvoltarii capacitatii si expertizei participantilor, precum si posibilitatilor de valorificare a perspectivelor lor de success in participarea la apeluri EIC.
Agenda evenimentului va aborda urmatoarele subiecte: Introduction & General EIC Accelerator Features; EIC Accelerator application training: process & tips; The evaluator’s perspective: highlighting key aspects; The winners take: the Ligence case. Formularul de inregistrare
3. KDT Kick-off and Brokerage 2022, 3 – 4 mai 2022 - organizat de asociatiile industriale AENEAS, EPoSS si Inside
Acest eveniment celebreaza debutul KDT-JU - Key Digital Technologies Joint Undertaking si ofera un cadru propice de brokeraj si networking pentru gasirea de parteneri pentru apelurile KDT-JU 2022.
Participarea este gratuita pentru membrii asociatiilor organizatoare ale evenimentului si autoritatile publice si cu taxa pentru celelalte categorii.
Inregistrarea este deschisa tuturor organizatiilor care doresc sa participe la apelurile dedicate tehnologiilor digitale cheie.
Formularul de inregistrare.
4. Model de strategie și plan de egalitate de gen pentru institute si universitati, creat pe baza recomandărilor programului Orizont Europa, pentru a fi utilizat în procesul de aplicare de propuneri de proiecte de cercetare-inovare
Pentru a veni în sprijinul universităților și a organizațiilor de cercetare, publice și private, din România, Unitatea NCP din cadrul UEFISCDI a creat un model de strategie și plan de egalitate de gen (ianuarie 2022). Acesta poate fi folosit, de exemplu, ca punct de plecare în elaborarea strategiei și planului dumneavoastră, poate fi aplicat sau înlocuit total sau parțial cu planul propriu al organizației dumneavoastră.
Mai multe detalii gasiti la adresa: https://ncp.uefiscdi.ro/resurse.
5. Reteaua nationala a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana in domeniul micro- si nanotehnologiilor
In perioada urmatoare, proiectul CESMIN va face primele demersuri privind infiintarea Retelei nationale a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana in domeniul micro- si nanotehnologiilor. Scopul retelei este cresterea participarii organizatiilor din România la competitiile europene si implicit cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare alocate pentru Orizont Europa si alte programe asociate.
Cei interesati sunt rugati sa ne contacteze la adresa [email protected], pana la data de 31 martie 2021.
Reteaua se adreseaza tuturor organizatiilor de cercetare publice si private interesate de cooperare in domeniul micro si nanotehnologiilor. Membrii retelei:
- au acces gratuit la baza de date CESMIN, care urmareste eficientizarea circulatiei informatiei utile pentru participarea la competitiile europene din domeniul micro-nanotehnologiilor;
- pot participa la ateliere de lucru CESMIN privind elaborarea unor propuneri de proiecte europene;
- pot participa la evenimentele de informare organizate de CESMIN cu privire la programele europene;
- beneficiaza de vizibilitate sporita pe plan european (publicare oferta/profil organizatie pe pagina web in limba engleza);
- beneficiaza de informare prin buletinele electronice CESMIN;
De asemenea beneficiaza de prioritate in acordarea serviciilor oferite de CESMIN, respectiv:
- Asistenta pentru redactarea ofertei de participare la programele europene;
- Cautarea de parteneri adecvati;
- Diseminarea ofertelor organizatiilor din Romania pentru diverse competitii;
- Asistenta in redactarea de propuneri de proiecte;
___________________________
IMPORTANT
Va reamintim ca pe pagina de EXTRANET a proiectului CESMIN gasiti informatii importante din domeniul micro-nanotehnologiilor referitoare la:
- Apeluri pentru propuneri de proiecte Orizont Europa si transnationale;
- Materiale de informare, documente utile privind programele Orizont 2020 si Orizont Europa, publicatii ale Comisiei Europeane;
- Evenimente de informare si brokeraj;
- Platforme Tehnologice Europene, Parteneriate Public-Private (PPP), asociatii, initiative, clustere, consilii europene in domeniul micro-nanotehnologiilor. Documente strategice, agende de cercetare si inovare ale acestor entitati;
- Retele ale Punctelor Nationale;
- Baze de date pentru gasirea de parteneri in vederea participarii la diverse competitii;
Informatiile sunt actualizate periodic.
Va invitam sa va inregistrati, completand formularul pentru solicitare acces in sistemul EXTRANET.
___________________
Pentru a primi in continuare buletinul electronic CESMIN,
va rugam sa va inregistrati aici.
Pentru Dezabonare trimite un e-mail la adresa [email protected] cu textul "Dezabonare".
___________________
impreuna putem indrazni mai mult!
Scrieti-ne pe adresa [email protected], iar un membru al echipei va va contacta cât mai curând.