Activitățile de tip A. Stimularea transferului de cunoștințe
- Sub-activitatea A1. Identificarea și formularea ofertei de expertiză și rezultate
Va invitam sa accesati Broșura privind oferta de expertiză, servicii CD și echipamente a IMT București pentru domeniile microsenzori, componente fotonice, dispozitive și sisteme pentru unde milimetrice. În broșură sunt prezentate expertiza, facilitățile tehnologice și serviciile de simulare/modelare/proiectare asistată de calculator, de procesare tehnologică, de caracterizare, de fiabilitate și caracterizare în înalta frecvență, pe care IMT le pune la dispoziție partenerilor din industrie.
- Sub-activitatea A2. Asistentă directă acordată întreprinderilor și A3. Organizarea de întâlniri individuale cu întreprinderile.
Au continuat întâlnirile cu firme interesate de oferta de expertiză a IMT.
- Sub-activitatea A3. Organizarea de întâlniri individuale cu întreprinderile și organizarea de evenimente tematice
În data de 28 noiembrie 2019, la Hotel Minerva, Sala “Hila” din București, va avea loc evenimentul de informare si publicitate si evenimentul tematic cu titlul: “Creșterea accesului întreprinderilor la expertiza și facilitățile CDI din IMT București. Rezultate obținute în cadrul proiectelor subsidiare tip D”.
Va invităm să consultați Programul evenimentului și Invitația.
Agenda întâlnirii va conține o secțiune introductivă cu informații legate despre proiect, prezentarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectelor subsidiare aflate in implementare precum și o serie de informații cu privire la oportunitățile de finanțare pentru întreprinderi.
Înregistrarea la eveniment se face prin transmiterea unui e-mail la adresa [email protected], până la data de 27.11.2019, ora 12.
- Sub-activitatea A.5. Identificarea de noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștințe.
Specialiștii ITT din proiect au identificat noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștinte și discuta oportunitățile de colaborare cu Centre de Transfer Tehnologic.
Activitățile de tip B și C.
Vă reamintim că este deschis apelul de proiecte de tip
B- accesul întreprinderilor la facilități, instalații, echipamente și tip C- Activitați de transfer de abilitați/ competențe CD și de sprijinire a inovării: http://www.imt.ro/TGE-PLAT/apel_proiecteB,C.php. Apelul de proiecte este cu depunere continuă, până la epuizarea fondurilor alocate.
Activitățile de tip D. Activități de cercetare-dezvoltare în colaborare efectivă
Lansarea unei noi competiții de proiecte tip D (activități de CD în colaborare efectivă) în cadrul TGE-PLAT va fi anunțată pe 28 noiembrie, în cadrul evenimentului “Creșterea accesului întreprinderilor la expertiza și facilitățile CDI din IMT București. Rezultate obținute în cadrul proiectelor subsidiare tip D". Toate detaliile competiției vor fi afișate pe site-ul proiectului https://www.imt.ro/TGE-PLAT/.
6 proiecte de cercetare-dezvoltare în colaborare efectivă cu firme sunt in implementare începând din 8 martie 2018:
- Sistem de imagistică pasivă cu unde milimetrice pentru scanarea rapidă a persoanelor, cu aplicație in domeniul securității (ACCENT PRO 2000 SRL-IMT).
Proiectul va fi prezentat în cadrul evenimentului din 28 noiembrie 2019..
- Sistem Optic Formator de imagine de înaltă calitate, cu elemente optice difractive, în domeniul spectral LWIR, destinat sistemelor multisenzor (PRO OPTICA SA-IMT)
- Platformă senzitivă cu senzor SAW pentru detecția de gaze inflamabile, potențial explozive (SC ROM-QUARTZ SA- IMT).
Proiect finalizat ale cărui rezultate vor fi prezentate în cadrul evenimentului din 28 noiembrie 2019.
- Dezvoltarea unei tehnologii pentru realizarea de microparticule holografice metalice de securitate (SC OPTOELECTRONICA-2001 SA- IMT)
- Sistem optic formator de imagine folosind componente "Free-Form" (FF) și tehnologie de realizare a acestora (ROVSOL SRL- IMT)
- Microsenzori electrochimici pentru detecția rapidă și selectivă a pesticidelor (SC DDS DIAGNOSTIC SRL - IMT).
Proiectul va fi prezentat în cadrul evenimentului din 28 noiembrie 2019.
|