Activitati in cadrul proiectului TGE-PLAT |
Activitatile de tip A. Stimularea transferului de cunostinte
- Sub-activitatea A1. Identificarea si formularea ofertei de expertiza si rezultate
In cadrul acestei activitati s-a continuat cu elaborarea de noi oferte de servicii care ilustreaza capabilitatea IMT pentru cele trei directii CD specificate in proiect.
- Sub-activitatea A2. Asistenta directa acordata intreprinderilor. Au avut loc intalniri la cerere, cu intreprinderi, implicand discutii la sediul IMT referitoare la posibilitatea realizarii unor servicii si la colaborare in cadrul unor contracte de tip C si D.
- Sub-activitatea A3. In cadrul A3 au avut loc intalniri individuale cu intreprinderile, in cadrul unor vizite la IMT sau la sediul unor firme interesate de colaborare.
- Sub-activitatea A.4. Instruirea personalului organizatiei de cercetare implicat in activitatile de tip A.
In cadrul sub-activitatii A4, au avut loc pregatiri pentru Cursul de instruire în domeniul transferului tehnologic, modul avansati.
- Activitati de tip B,C,D.
In aceasta perioada s-a lucrat la elaborarea pachetului de informatii pentru contractele subsidiare de tip B, C si D.
TGE-PLAT a fost prezent in cadrul primei editii a BURSEI NAȚIONALE A INVENȚIILOR ROMÂNESTI, 20 Iunie 2017
Evenimentul “BURSA NATIONALA A INVENTIILOR ROMANESTI” a fost organizat de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii (MCI) în parteneriat cu Camera Deputaților si cu Camera de Comerț si Industrie a României la Palatul Parlamentului, în data de 20 iunie 2017.
Scopul evenimentului, care a avut o componenta expozitionala (Sala Unirii) si una dedicata intalnirilor dintre inventatori/cercetatori si mediul economic (Sala Take Ionescu), a fost realizarea unei interactiuni între inventatori din cadrul sistemului de cercetare si potenţiali beneficiari interesaţi în preluarea rezultatelor cercetarii.
Evenimentul a fost un bun prilej ca proiectul TGE-PLAT sa prezinte Oferta publica de servicii (versiunea iunie 2017) in format electronic si tiparit, exponentilor mediului de afaceri în vederea realizarii de activitati specifice de tip B, C sau D.
IMT- Bucuresti a prezentat în cadrul standului exponate, filme de prezentare, roll-up-uri, materiale ce prezinta povesti de succes ce reflecta activitatea de cercetare-dezvoltare in domeniul Tehnologiilor Generice Esentiale: micro si nanoelectronica, fotonica, nanotehnologii; postere ale invenţiilor participante si medaliate în anul 2017 la saloanele de la Geneva si Barcelona.
O galerie foto a evenimentului este disponibila la adresa: http://www.imt.ro/photo_galleries/2017.06.20_bursa_inventii/ |
Informatii de interes privind activitatea din IMT |
- Prezentarea Laboratorului de Microstructuri, Dispozitive și Circuite de Microunde (L4) din IMT, condus de Dr. Alexandru Müller.
Laboratorul L4 este unul dintre promotorii domeniului RF-MEMS in Europa. Misiunea L4 este cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica a dispozitivelor si circuitelor microprelucrate de microunde si unde milimetrice. Recent, laboratorul a demarat studierea si realizarea de dispozitive acustice folosind microprelucrarea si nano-procesarea semiconductorilor de banda interzisa larga (GaN/Si, AlN/Si), precum si dispozitive experimentale bazate pe nanotuburi de carbon si grafena. O prezentare a acestuia puteti vizualiza aici.
|
Informatii privind activitati viitoare, de interes general pentru domeniul proiectului |
-
A 40-a editie a Conferintei Internationale de Semiconductori, International Semiconductor Conference (CAS), eveniment IEEE, se va desfasura anul acesta in intervalul 11-14 octombrie 2017, la Sinaia, organizata de catre INCD pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. www.imt.ro/cas
Programul conferintei poate fi consultat la adresa: http://www.imt.ro/cas/programme_info_2017.php
Vor fi sustinute 81 lucrari dintre care 70 orale si 11 poster, distribuite pe tematicile conferintei: Nanoscience and Nanoengineering; Micro- and Nanophotonics; Microsensors and microsystems; Sensors & devices; modelling; Microwave and millimeter wave circuits and systems; Modelling; Semiconductor devices and IC; Integrated circuits. Lucrarile invitate vor fi prezentate de catre specialisti din Belgia, Canada, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Republica Moldova, Romania, Spnia, Suedia, Anglia. Exista o sesiune speciala dedicata lucrarilor studentesti.
Lucrarile prezentate la conferinta sunt indexate IEEE Xplore.
-
ESSDERC / ESSCIRC este un forum anual la care sunt prezentate cele mai noi realizari in domeniul dispozitivelor si circuitelor electronice. Cercetarile avansate privind tehnologia semiconductorilor au dus la cresterea nivelului de integrare pentru sistemele pe un cip, cerinta mai necesara ca oricand.
Lucrarile invitate vor acoperi toate aspectele legate de proiectea si fabricarea dispozitivelor si circuitelor. Sesiunile speciale de la acesta editie ESSDERC/ ESSCIRC sunt dedicate senzorilor inteligenti, calculelor neuromorfice si sistemelor “Beyond CMOS”.
-
European Microwave Week 2017 (EuMW 2017), 8-13 Octombrie 2017, Nuremberg, Germania, http://www.eumweek.com/
O suita de manifestari dedicate domeniului microundelor: sisteme componente si tehnologii.
- European Microwave Conference - 10th - 12th October 2017 Conference Details
- European Microwave Integrated Circuits Conference - 9th - 10th October 2017 Conference Details
- European Radar Conference - 11th - 13th October 2017 Conference Details
Tematica abordata de eveniment:
• sisteme pentru microunde, unde milimetrice si submilimetrice;
• antene;
• tehnologi wireless;
• telecomunicatii (RF, microunde si optice);
• incapsulare, materiale semiconductoare si circuite integrate;
• arhitecturi radar, sisteme si subsisteme;
• senzori si senzori cu control la distanta;
• testare si caracterizari.
- EPoSS Annual Forum 2017 - GRAZ-AUSTRIA
In perioada 19-20 octombrie 2017, la Graz, Austria, va avea loc Forumul Anual si Adunarea Generala a Platformei tehnologice europeane pentru integrarea sistemelor inteligente – EPoSS.
Forumul anual al acestui an se va concentra pe tematica "Sistemele inteligente pentru o lume automatizata". Vor fi prezentate lucrari care reflecta utilizarea sistemelor inteligente în diferite domenii de aplicatii, cum ar fi:
- Sisteme inteligente pentru automatizarea fabricilor;
- Sisteme inteligente pentru medicina;
- Sisteme inteligente pentru explorarea, monitorizarea si gestionarea automata a resurselor naturale;
- Sisteme inteligente pentru automatizarea agriculturii;
- Sisteme inteligente pentru automatizarea transportului;
Programul evenimentului, detalii despre inregistrare sunt disponibile la adresa: https://www.smart-systems-integration.org/public/news-events/events/eposs-annual-forum-2017
- EFECS - European Forum for Electronics Components and Systems, 5-7 decembrie 2017, Brussels, Belgia https://efecs.eu/
Evenimentul este organizat de AENEAS, ARTEMIS-IA, ECSEL-JU, EPoSS si Comisia Europeana. Tematica principala este "Our Digital Future". Forumul va fi focalizat pe trei directii: - strategie: dezvoltarea unei strategii pentru cercetare si inovare in domeniul sistemelor si componentelor electronice - colaborare: vor fi prezentate proiecte de diverse tipuri – rezultate obtinute si viziunea acestora pentru viitor - viziune: EFECS va oferi oportunitatea de prezentare a noilor tendinte privind tematica ‘Our Digital Future’.
- EURIPIDES² 2017 Autumn Call
https://www.euripides-eureka.eu/events/48/autumn-call-2017
Apel pentru propuneri de proiecte in domeniile TIC/electronica lansat de EURIPIDES² (EUREKA Cluster on electronics and digital embedded systems).
Date limita pentru transmiterea propunerilor:
- etapa I (Project outline): 20 septembrie 2017
- etapa 2 (Full project proposal): 29 noiembrie 2017
Formatul pentru propunere il gasiti la adresa https://www.euripides-eureka.eu/calls/call-request-form
|
Management Comunicare TGE-PLAT |