31 August 2018 |
Activități în cadrul proiectului TGE-PLAT |
Activitățile de tip A. Stimularea transferului de cunoștințe
- Sub-activitatea A1. Identificarea și formularea ofertei de expertiză și rezultate
Va invitam sa accesati Broșura privind oferta de expertiză, servicii CD și echipamente a IMT București pentru domeniile microsenzori, componente fotonice, dispozitive și sisteme pentru unde milimetrice. În broșură sunt prezentate expertiza, facilitățile tehnologice și serviciile de simulare/modelare/proiectare asistată de calculator, de procesare tehnologică, de caracterizare, de fiabilitate și caracterizare în înalta frecvență, pe care IMT le pune la dispoziție partenerilor din industrie.
- Sub-activitatea A3. Organizarea de întâlniri individuale cu întreprinderile și organizarea de evenimente tematice.
În cadrul A3 au continuat întalnirile individuale cu întreprinderile, în cadrul unor vizite la IMT sau la sediul unor firme interesate de colaborare.
În luna noiembrie va avea loc al treilea eveniment tematic. Informațiile vor fi afișate pe pagina de web a proiectului. (www.imt.ro/TGE-PLAT)
- Sub-activitatea A.4. Instruirea personalului organizației de cercetare implicat în activitățile de tip A.
Din seria de articole/ prezentări scrise de experții ITT din proiect pe temele cursurilor: proprietate intelectuală, transfer tehnologic și inovare, vă prezentăm un nou articol cu titlul: Proprietatea intelectuală si protecția ei. Vor urma alte prezentari referitoare la concepte de bază, metode și instrumente științifice de suport pentru un transfer tehnologic eficient, potențial generator și catalizator al inovării in companiile industriale colaboratoare ale IMT-București, prezente și viitoare.
- Sub-activitatea A.5. Identificarea de noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștințe.
Specialiștii ITT din proiect au identificat noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștinte și discuta oportunitatile de colaborare cu Centre de Transfer Tehnologic.
Activitățile de tip B și C.
A fost lansat apelul de proiecte de tip
B- accesul intreprinderilor la facilitati, instalatii, echipamente si tip C- Activitati de transfer de abilitati/ competente CD si de sprijinire a inovarii: http://www.imt.ro/TGE-PLAT/apel_proiecteB,C.php.
Apelul de proiecte este cu depunere continua, pana la epuizarea fonsurilor alocate.
Activitățile de tip D. Activități de cercetare-dezvoltare în colaborare efectivă
Începând din 8 martie a.c. au intrat în implementare cele 6 proiecte de cercetare-dezvoltare in colaborare efectiva cu firme:
- Sistem de imagistică pasivă cu unde milimetrice pentru scanarea rapidă a persoanelor, cu aplicație in domeniul securității (ACCENT PRO 2000 SRL-IMT)
- Sistem Optic Formator de imagine de înaltă calitate, cu elemente optice difractive, în domeniul spectral LWIR, destinat sistemelor multisenzor (PRO OPTICA SA-IMT)
- Platformă senzitivă cu senzor SAW pentru detecția de gaze inflamabile, potențial explozive (SC ROM-QUARTZ SA- IMT)
- Dezvoltarea unei tehnologii pentru realizarea de microparticule holografice metalice de securitate (SC OPTOELECTRONICA-2001 SA- IMT)
- Sistem optic formator de imagine folosind componente "Free-Form" (FF) și tehnologie de realizare a acestora (ROVSOL SRL- IMT)
- Microsenzori electrochimici pentru detecția rapidă și selectivă a pesticidelor (SC DDS DIAGNOSTIC SRL - IMT)
Pentru acest tip de proiect buget prevazut a fost epuizat.
|
Informații de interes privind activitatea din IMT |
Misiunea laboratorului este cercetarea, dezvoltarea și educaţia în domeniul micro și nano-fluidicii. Principala preocupare a laboratorului este modelarea, simularea și proiectarea dispozitivelor microfluidice de tipul lab-on-a-chip pentru aplicaţii în diagnoze clinice și medicină regenerativă.
Laboratorul de micro- și nano-fluidică este rezultatul proiectului multidisciplinar POSCCE, O.2.1.2 Nr. 209, ID 665, Fabrică microfluidică pentru auto-asamblarea asistată a nanosistemelor (MICRONANOFAB), care a reunit specialişti din domeniul micro- nanotehnologiei, chimiei, biologiei moleculare, și care a avut ca obiectiv fundamental realizarea până la nivel de prototip a unui sistem microfluidic integrat capabil să dozeze, să încapsuleze și să livreze la ţintă, diferite substanţe pentru tratament medical.
O prezentare a acestuia puteți vizualiza aici.
|
Competiții și informații de interes pentru firme |
Potențiale linii de finantări deschise pentru organizații de cercetare-dezvoltare și pentru societăti comerciale:
Ministerul Cercetării și Inovării în parteneriat cu Întreprinderea Comună ECSEL JU și Universitatea de Vest din Timișoara, vă invită la evenimentul: ”Info Day ECSEL JU”. Evenimentul va avea loc în data de 14 septembrie 2018 începând cu ora 10:00.
Vă invităm să consultati programul evenimentului. Participarea este gratuită însă înregistrarea este obligatorie. Înscrierile la eveniment se pot face aici.
__________________________
- TRANSFERUL TEHNOLOGIC ȘI FIRMELE INOVATIVE: CONCEPTE, METODE ȘI INSTRUMENTE ȘTIINȚIFICE SUPORT
Serie de prezentări -
Sub această denumire generică, s-a deschis o serie de prezentări de concepte de bază, metode și instrumente știintifice de suport pentru un transfer tehnologic eficient, transfer potențial generator și catalizator al inovării în companiile industriale colaboratoare ale IMT-București, prezente și viitoare.
Vă propunem spre studiu un nou articol: „Proprietatea intelectuală si protecția ei” - autor Dr. Nicolae (Nichi) Varachiu, IMT-București, specialist proprietate intelectuală și transfer tehnologic în cadrul proiectului TGE PLAT.
|
Informații privind evenimente de interes general pentru domeniul proiectului |
Cea de-a 41-a ediție a Conferinței Internationale de Semiconductori se desfașoară anul acesta în intervalul 10- 12 octombrie 2018, la Sinaia. Informații complete se gasesc la adresa www.imt.ro/cas.
Programul preliminar poate fi consultat aici.
Tematicile conferinței sunt: Nanoscience and Nanoengineering; Micro- and nanophotonics and Optoelectronics; Microwave and Millimeter Wave Circuits and Systems; Microsensors and Microsystems; Modelling; Semiconductor Devices; Integrated Circuits.
Lucrările acceptate și prezentate la conferintă vor fi publicate în CAS 2018 Proceedings și ulterior vor fi disponibile pe IEEE Xplore Digital Library.
CAS 2018 vă oferă oportunitatea de a interacționa cu specialisti de renume invitați din mediul academic și industrial, din țări precum Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, România, Serbia, ce vor prezenta cele mai noi rezultate ale cercetărilor în domeniile conferintei.
|
Management Comunicare TGE-PLAT |