LesMoreNano

Metode imbunatatite de obtinere a nanoparticulelor metalice pentru reducerea toxicitatii acestora – mai putin clasic, mai mult eco

Sursa: www.appliednanomaterials.com.

Finantat de:

 

Consortiul proiectului

Consortiul proiectului este constituit din 4 echipe de lucru cu experienta in domeniul cercetarii, pornind de la cea a echipei coordonatoareIMT Bucuresti(LN-IMT), cu preocupari in domeniul fabricarea si caracterizarea analitica a ENPs in diferite etape ale ciclului lor de viata, intarita de cea a Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB), in domeniul caracterizarii microscopice, sustinute de Departamentul de Fizica Vietii si Mediului din IFIN-HH (DFVM),  in cadrul caruia se realizeaza in mod curent analize de toxicologie, si compania direct interesata, Aghoras Invent SRL, a carei principala activitate o constituie produsele cosmetice pe baza de NPs (de ex. produse anti-imbatranire, lotiuni de corp, lotiuni de protectie solara) care sa nu manifeste efecte toxice.

¤ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti, www.imt.ro

- va contribui in special la dezvoltarea de metode noi de sinteza a MeNPs, utilizand atat metodele clasice cat si eco- (‘green chemistry’) si de asemenea la caracterizarea fizico-chimica a acestora, relevanta pentru identificarea potentialului de toxicitate.

¤ Aghoras Invent SRL

- dezvoltarea si imbunatatirea metodelor de sinteza pe baza green chemistry pentru a obtine MeNPs stabile, cu marimea si forma dorita, fiind preocupat de potentialul lor toxic, ca si componente in produse cosmetice cu anumite proprietati, precum anti-oxidante, anti-inflamatorii, etc.

¤ Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei", www.nipne.ro

- coordoneaza activitatile dedicate evaluarii toxicologice a MeNPs si investigarii activitatii antioxidante si antimicrobiene a acestora

¤ Universitatea Politehnica din Bucuresti, www.upb.ro

- va asigura tuturor partenerilor implicati in acest proiect experienta sa privind caracterizarea structurala, in vederea obtinerii de informatii cat mai complete, ce vor ajuta la caracterizarea hazardului si evaluarea potentialului impact asupra nanoparticulelor selectate. De asemenea va identifica proprietatile fizico-chimice ce pot genera efecte toxice.

[inapoi la pagina principala]

Proiect coordonat de:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/

 

Proiect in parteneriat cu:

  • Aghoras Invent SRL
  • Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei"
  • Universitatea Politehnica din Bucuresti
Informatii generale   Contact
Proiect finantat in cadrul Programului Parteneriate in domenii de Cercetare Prioritate, Cercetare Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativa PN-II-PT-PCCA-2013-4.
Contract Nr. 109/2014.
 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Adina Boldeiu; Dr. Monica Simion
E-mail: adina[dot]boldeiu[at]imt[dot]ro; monica[dot]simion[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2014 Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.