Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2

Despre proiect Rezultate estimate Obiective Impactul proiectului Parteneri

¤ Parteneri

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/

- realizarea unui dispozitiv microfluidic de detecție a virusului SARS-CoV-2 în probe de exsudat nazo-faringian. Obiectivele sunt reprezentate de realizarea unui PCR și LAMP plasmonic pe cip (O1) pentru amplificarea secvențelor virale de interes pentru diagnostic și realizarea unui senzor electrochimic și impedimetric cu grafenă verticală funcționalizată cu sonde ADN de captură (O2). 

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi

Rolul P1 va fi acela de realizare a studiilor clinice și dezvoltării unui tratament inovativ al cazurilor ușoare și medii de COVID-19. Astfel P1 își propune realizarea unui studiu clinic multicentric, dublu orb, randomizat, controlat, pentru evaluarea siguranței și eficacității Kaletra + Plaquenil versus Kaletra la subiecți cu infecție cu SARS-CoV-2 (O1), studiu randomizat, controlat, deschis, cu grupuri paralele, pentru evaluarea eficacității terapiei cu Kaletra + Plaquenil sau Kaletra cu durata prelungită in ceea ce privește rata de vindecare clinică susținută a infecției cu SARS-CoV-2 la o populație de pacienți vârstnici (O2), studiu asupra unor inhibitori de nucleozide / nucleotide invers transcriptază la subiecți infectați cu SARS-CoV-2(O3), studiu randomizat a activității antivirale și a siguranței Kaletra + Plaquenil, comparativ cu Kaletra, ambele administrate prin terapie inhibitoare cu transcriptază inversă la subiecți infectați cu SARS-CoV-2 (O4) și studiu observațional prospectiv pentru evaluarea factorilor de risc, managementul clinic și rezultatele pacienților spitalizați cu infecții grave cauzate de SARS-CoV-2 (O5).

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Rolul P2 va fi acela de a realiza teste de laborator pentru stabilirea diagnosticului infecțiilor utilizând metode standardizate și aprobate pentru detecția virusului SARS-CoV-2. Astfel P2 va dezvolta protocoale pentru extracție ARN din probele primite(O1), protocoale pentru detecția virusului SARS-CoV-2 folosind tehnica RT-PCR(O2) și interpretarea datelor obținute (O3).

Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Iași

Rolul P3 va fi acela de a stabili diagnosticul și managementul  pacienților cu patologii respiratorii. Astfel obiectivele urmărite sunt: triaj pacienți patologii respiratorii în regim ambulator (O1), consult medical pacienți patologii respiratorii (O2), recoltarea probe biologice pacienți cu sau fără simptomatologie COVID (O3), introducere date pacienți și crearea unei baze de date (O4), transmiterea probelor către Centrul de Cercetare al UMF Iași CEMEX în vederea testării COVID (O5) și obținerea răspunsului și introducerea datelor în aceeași bază de date (O6).

DDS Diagnostic SRL

Rolul DDS este acela de a iniția demersurile pentru autorizarea de punere pe piață (O1) și inițierea demersurilor pentru autorizarea/obținerea unui raport de Evaluare a Tehnologiilor Medicale (ETM/HTA) (O2).

[..inapoi la pagina principala]

 

¤ Consortiu proiect:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/
- -coordonator

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi
Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Iași

¤ Date generale despre proiect:

  • Durata proiectului: 25 mai 2020-5 decembrie 2021
  • Bugetul proiectului: 3.000.000 RON
  • Domeniu de prioritate publică: Sănătate
Informatii generale   Contact

Proiect finantat de Unitatea Executiva Pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii Dezvoltarii si Inovarii -UEFISCDI, in cadrul PNIII, Programul 2- Creşterea competitivităţii economiei româneşti prin cercetare-dezvoltare şi inovare, domeniul de prioritate publică “Sănătate”, Competiţia SOLUŢII -2020 -1.
Contract Nr. 15Sol/15.06.2020

 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Marioara AVRAM
E-mail: marioara[dot]avram[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2020-2021 Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.