Grupul de cercetare

Dr. Neculai Plugaru, C.S.I, Director de Proiect. Ph.D. in Fizică, obtinut la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj (1995). Domeniul de cercetare al Dr. NP este axat pe simularea și modelarea proprietăților de material pornind de la structura electronică calculata in cadrul teoriei funcționalei de densitate (DFT). Activitatea sa recenta s-a dezvoltat pe trei direcții principale: i) Proiectare și inginerie de interfețe funcționale multiferoice pentru joncțiuni prin tunelare cuantica; ii) Ingineria defectelor și dopantilor în oxizi semiconductori (transparenti), de la bulk la strat ultrasubțire, urmărind crearea de materiale cu conducție de tip p, feromagnetism diluat si transport eficient al purtătorilor de sarcina si spin; iii) Studiul heterostructurilor pe bază de perovskiți hibrizi cu halogeni pentru realizarea de celule solare feroelectrice. Recent, NP a abordat studiul tranzițiilor de faza structurala în perovskiți inorganici cu halogeni, în căutarea de noi materiale fotoferoice stabile.
___
Dr. Oana Nedelcu, C.S.I , Cercetător cu experiență, B.Sc. în Matematică (1994), Master în Mecanica Fluidelor (1995), Ph.D. în Inginerie Electronică (2010). Dr. ON are expertiza în domeniul de modelare matematică a sistemelor, proiectarea, simularea și optimizarea sistemelor micro-electro-mecanice, analiza proprietăților materialelor, procesarea matematică a datelor numerice, si proiectare tehnologică. Expertiza Dr. ON includede asemenea, si proiectarea, procesarea modelelor 3D și analiza de simulare, modelare a efectelor de microscaling și a efectelor termo-mecano-electrice cuplate.
___
Dr. Rodica Plugaru, C.S.I: Cercetător cu expertiza in fizica defectelor, proiectarea heterostructurilor avansate și analiza proprietăților lor optice si de transport electric. Dr. RP are un doctorat în Fizica Starii Condensate obtinut la Institutul de Fizică Atomică, Măgurele, Bucuresti (1997). Cercetările Dr. RP sunt directionate asupra proprietatilor fizice ale structurilor cu defecte punctuale și/sau complecsi ale acestora, atat în semiconductori clasici cat și in cei oxidici, pentru dezvoltarea de noi dispozitive electronice multifuncționale.
___

Dr. Titus Sandu, C.S.I: Cercetător cu experiență în fizică teoretică, avand un doctorat în fizică la Universitatea Texas A&M (2002). Dr. TS este responsabil cu Laboratorul de calcul de înaltă performanță la IMT. Utilizand atat metode ab-initio cat și empirice, Dr. TS are expertiza  în domeniul structurii electronice, proprietăților optice si de transport in materiale bulk, transport cuantic în nanostructuri, dinamică moleculară, răspuns electromagnetic, plasmonică, sisteme dinamice.
___

Catalin Tibeica C.S.III: Cercetator cu experienta. CT a dobândit o expertiză în domeniul modelării și simulării dispozitivelor MEMS, optice, microfluidice și semiconductoare prin utilizarea instrumentelor de simulare bazate pe FEM în domeniile de analiza mecanica, termica, electromagnetica, optica și sisteme complexe cuplate prin câmpuri. CT are o experiență de peste 15 ani în utilizarea pachetelor software CoventorWare, COMSOL Multiphysics, MatLab/Simulink.
___

Nicolae Filipoiu, Doctorand la Facultatea de Fizică, Univ. Bucureşti. NF are experienta in utilizarea codului cuantic SIESTA si al modulelor asociate, inclusiv de postprocesare a datelor. NF a abordat diverse subiecte de cercetare până în prezent, si anume: a) Studiul aliajelor de înaltă entropie (HEA); b) Proprietăţi de transport electric in heterostructuri multiferoice. Bun cunoscator al sofftware Linux, C++, SIESTA, AutoCAD. Rol în proiect: calcule DFT ale structurii electronice, conductivității electrice și proprietăților dielectrice ale interfețelor.

 


 

 

 


Proiect finantat de catre UEFISCDI
PNIII, P4 Program 4 – Cercetare fundamentala si de Frontera, Tipul proiectului: Proiecte de cercetare exploratorie (PCE), ID proiect:
PN-III-P4-ID-PCE2020-1985, Contract nr. 53 PCE din 04/01/2021.

 

Contact

Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Microtehnologie
IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Neculai PLUGARU
E-mail: [email protected]